#STEPHANKASPERS

Stephan Kaspers. Iemand die zomaar opeens voorbijkwam op Instagram. Iemand van wie ik dacht waarom ken en volg ik hem nog niet? Zijn Instagram pagina @stephankaspers trok meteen mijn volle aandacht. Want een man met een hele interessante Instagram pagina over interieur is in mijn ogen uniek. Na mijn ietwat te enthousiaste mail mocht ik komen kijken in zijn prachtige huis in Coevorden. Arnhem > Coevorden is nog wel een eindje, maar voor dit soort mensen én huizen reis ik graag stad en land af. Samen met Marlou @itslouagain (fotograaf) kwamen we aan in Coevorden. Zijn mooie jaren 20-er jaren huis trok meteen onze aandacht.

Wij werden hartelijk ontvangen door Stephan en Judith (en hun twee fantastisch lieve katten) en het eerste wat onze aandacht trok was de prachtige hal. Stephan en Judith vertellen dat er nog wel het een en ander moet gebeuren, maar de prachtige tegelvloer en de dito wand bij de trap zijn al meteen echte eyecatchers in dit huis. Marlou en ik vallen van de ene verbazing in de andere als we verder lopen. Stephan en Judith zijn bijna bescheiden over hun eigen huis en werk, wat in mijn ogen totaal niet zo hoeft te zijn. Niks is perfect maar dit interieur komt toch aardig dicht in de buurt.

Stephan kocht een aantal jaar geleden dit huis zonder ooit in Coevorden geweest te zijn. Een paar jaar later kwam daar Judith bij en samen hebben ze dit prachtige huis gerealiseerd. Stephan is ontzettend handig en doet eigenlijk alles zelf. Wat ons nog meer verbaasd als we de hele constructie achter in de tuin zien.

‘’ Stephan: voordat ik dit huis kocht had ik nog nooit één stap in Coevorden gezet haha ‘’.

Stephan omschrijft zijn stijl eigenlijk als een mix van Retro, Industrieel en Urban Jungle. Bij de vraag wat hun favoriete stuk in huis is, kunnen ze hier eigenlijk geen antwoord op geven (iets wat ik heel goed begrijp, aangezien ik in dit huis wel meer dan tien favoriete items zie). Maar als ze dan echt iets moeten zeggen is het toch wel de bank. Deze bijzondere grote bank vol met kussens in diverse kleuren en prints trekt meteen de aandacht. De kleurcombinaties op de wanden zijn eigenlijk ontstaan door de bank. Stephan en Judith zijn beiden gek op groen.

‘’ Judith: naast dat in ons huis veel groen aanwezig is, dragen wij in onze kleding ook veel groen. Het is bijzonder dat ik vandaag niks groens aan heb haha ‘’.

Bij mijn vraag hoe dit interieur is ontstaan, antwoorden ze beiden met; “ gewoon durven en doen”. De combinaties ontstaan vanzelf als je maar bepaalde risico’s durft te nemen. De woonkamer is een mix van oude en nieuwe items, veelal in België gevonden zoals een oud waterrad en oude schaarlampen. Ook een bijzondere boom trekt mijn aandacht bij de eettafel. Op mijn vraag wat de naam is van deze boom antwoord Stephan; een varkensboom. Bij een bijzondere plant hoort natuurlijk een bijzondere naam was mijn gedachte. Maar het bijzondere van deze plant is dat hij eigenlijk nooit tot bloei komt. Maar je voelt hem al aankomen, bij Stephan en Judith deed hij dit wel. Een prachtig wit bloemetje is te zien welk uiteindelijk na een aantal dagen weer verkleurd en uitvalt. Naast dat ze perfecte plaatjes weten te creëren in hun eigen huis doen ze dit ook tijdens hun reizen door onder meer Amerika. Aan de wand zie ik een prachtige foto hangen die lijkt alsof deze linea recta uit een tijdschrift komt. Maar niet is minder waar, zowel Judith als Stephan hebben allebei zo’n prachtig plaatje weten te schieten.

Na al overdonderd te zijn door de woonkamer en eetkamer, lopen we de trap op richting de tweede verdieping. Hier moet nog het een en ander gebeuren maar wederom is het in onze ogen al fantastisch. De oude stenen wand is op prachtige wijze naar voren gebracht en afgewerkt. Om over de badkamer maar te zwijgen. Stephan heeft dit allemaal zelf verbouwd en het is alsof je je bevindt in een of andere luxueus hotel. De prachtige combinatie, van donkere tegel en hout geeft een hele warme uitstraling (wij zouden hier elke dag wel in bad kunnen zitten).

‘’ Judith: toen ik voor het eerst de badkamer zag was ik al helemaal verkocht haha! ‘’

 Als laatste druipen we weer af naar waar we begonnen. De veranda waar je oploopt als je vanuit de woonkamer naar buiten loopt. Een constructie die zelf is bedacht, ontworpen en gebouwd door Stephan geeft je een gevoel alsof je continu op vakantie bent. Door de prachtige houten tafel met rondom stoelen, kussens en planten geeft enorm veel sfeer. Hier wil je elke avond wel zitten!

‘’ Stephan: we zitten hier eigenlijk nog te weinig, maar als we meer tijd hebben zitten we hier uiteraard nog veel meer ‘’.

Als Marlou en ik in de auto zitten kijken we elkaar alleen maar met volle verbazing aan. Wat een prachtig huis hebben we net gezien, maar ook wat een leuke mensen hebben we ontmoet. Stephan en Judith zijn naast dat ze zo’n prachtig huis hebben en ontzettend creatief zijn ook nog eens heel erg gastvrij en aardig. Wij voelde ons meer dan welkom en kunnen jullie niet vaak genoeg bedanken dat we lang mochten komen! @stephankaspers is het meer dan waard om te volgen op Instagram. Wij komen zeker nog graag een keer terug in dit droomhuis!

Volg @stephankaspers op instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *