#AANTAFEL

Nu ik een echt huis heb en daarmee bedoel ik een echt echt grote-mensen-huis. In de zin van ik ben studentikoos af en heb ik nu veel meer dan 20m2 aan woonoppervlakte, kan ik eindelijk alle spullen erin zetten die ik wil. Hoewel ik met mijn kamer ook echt meer dan gelukkig was, een oud herenhuis met alle mooie elementen die je maar kan bedenken, ben ik ook meer dan happy met dit huis. Oke, even terug naar de titel die luidt; aan tafel!

 

Ik heb een eettafel waar je U tegen zegt zo groot maar wat ook betekent hoe meer oppervlakte hoe meer ruimte voor een mooi gedekte tafel. Toen het zover was dat mijn ouders, de ouders van mijn vriend voor het eerst zouden ontmoeten. Was ik niet eens zenuwachtig voor het feit dat ze elkaar misschien niet aardig zouden vinden. Of dat er awkward stiltes zouden vallen, maar eerder voor het feit; hoe ga ik de meest fantastische tafel dekken met de meest mooiste tafel accessoires?

 

Dit was een missie. Een missie die ik heel serieus nam. Waar ik weer wat goudmijntjes vond bij de kringloop (zwarte borden met een gouden randje; degene die dat ergens in 1900 gemaakt heeft, ik ben je eeuwig dankbaar!) begon mijn idee van een perfect gedekte tafel steeds meer realiteit te worden. Voor het samenwonen kreeg ik van mijn oma goud bestek (fantastische oma heb ik wel, al zeg ik het zelf). Dit maakte het helemaal af.

 

Mijn schoonvader keek echter wel raar op toen hij met goud bestek moest eten en wanneer ik zei dat de borden van mijn favo kringloopwinkel waren was de honger wel weg. Maar desalniettemin had ik een mooi gedekte tafel! Ik verruilde mijn studentenrecepten voor wat culinaire hoogstandjes (althans in mijn ogen dan) en uiteindelijk werd deze avond ook een succes! En ook niet geheel onbelangrijk onze ouders vonden elkaar aardig (kwam uiteraard door mijn perfect gedekte tafel!). Wat ik hiermee wil zeggen, is dat je van ieder etentje, klein of groot, een feestje kan maken. Leuke gekleurde borden, goud of matzwart bestek, glazen bij je oma uit de kast en die leuke servetten met té leuke prints die je tegenwoordig overal kan kopen zijn een must.

 


Als je inspiratie nodig hebt voor de feestdagen om bijvoorbeeld je schoonfamilie te impressen of je eigen familie natuurlijk, kan ik je uiteraard een handje helpen! Ik heb de mooiste tafels voor je gevonden.

Enjoy,

Martika

Volg @_andmar op Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *