MEREL & PIM.

*Voor optimale beeldbeleving raden wij je aan deze blog te lezen via een laptop of computer. 

Merel (27) woont samen met haar vriend Pim (27) en hun twee katten (Fien & Pip) in het dorpje Renkum, vlakbij Arnhem. Samen verbouwden ze hun huis binnen negen maanden en het resultaat mag er meer dan wezen! Pim is bouwkundige en Merel zweminstructrice. Merel bedenkt alles en Pim tekent én voert het ook nog eens uit. Samen zijn ze dus een topteam en dit is zeker terug te zien in hun huis!

Merel vindt zelf dat ze eigenlijk maar wat doet maar wij vallen in de een na de andere verbazing. Van zelfgemaakte keukendeurtjes tot een ombouw van de radiator in de gang tot de prachtige tegeltjes op de wc om vervolgens af te sluiten met de oude gymringen van school in de slaapkamer. Je kunt het zo origineel niet bedenken of het is aanwezig hier!

Voor de mensen die jou niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Merel: Ik ben Merel,  27 jaar en ik woon in Renkum samen met Pim en onze twee katten Pip & Fien. Daarnaast ben ik zwem,- en dansinstructrice. 

En hoelang wonen jullie hier?

Merel: Nu inmiddels een jaar maar wij hebben de sleutel al twee jaar haha.

Ja want jullie hebben negen maanden verbouwd? 

Ja dat klopt! Hiervoor hebben hier oudere mensen in gewoond dus we moesten echt alles moderniseren. 

Ik zie hele prachtige deuren, zaten deze er ook al in?

Merel: Mooi he? De deuren zijn ook wel echt een eye-catcher in dit huis. Ze zaten er inderdaad al in maar wij hebben ze zwart geverfd. Pim: Merel zou ze eigenlijk voor de tweede keer schilderen voordat jullie kwamen maar dat is niet gebeurd. Merel: Nee ik heb een hekel aan dat afplakken haha!

Wat is voor jou de fijnste plek in huis? Of waar zit je het meest?

Merel: Het meest natuurlijk in de woonkamer, maar ik moet zeggen dat ik onze slaapkamer ook wel heel erg fijn vind.

En waar komt dat door denk je? Door het kleurgebruik of iets anders?

Merel: Ja door de kleuren maar ook doordat deze zo ruim is! En we hebben een lekker nieuw bed haha.

En waar ben je trots op? Is dat de verbouwing of bepaalde producten die hier staan?

Merel: Ja, zeker de verbouwing! Als we kijken naar hoe het hiervoor is en hoe het er nu voor staat is het echt een wereld van verschil! Voorheen leek het nog alsof we meededen aan het programma bouwval gezocht, maar gelukkig wel eentje met een goede afloop, haha.”

Moesten jullie ook veel compromissen sluiten over stijl bijvoorbeeld?

Merel: Nee eigenlijk helemaal niet, we zitten eigenlijk wel altijd op een lijn. Ik heb het vaak in m’n hoofd en dan moet Pim het maken haha!

En wat is jouw favoriete item in huis?

Merel: De katten! Nee grapje. Ik denk de bank, die zit en ligt vooral heel erg fijn. En ik vind hem vooral ook heel erg mooi!

Ik zie ook wel veel vintage items, hoe kom je hier aan?

Merel: bij mijn oma op zolder! Of in kringloopwinkels. 

Wat vinden jullie fijn aan wonen in een dorp?

Merel: Ik vind het lekker dat je vooral de auto kan parkeren thuis maar ook dicht bij de winkels, een grote tuin en ook privacy. Mensen kijken niet zomaar bij je naar binnen. En toch ook een beetje ons kent ons. Familie en vrienden wonen allemaal dicht in de buurt dus dat is voor ons ook fijn.

Zouden jullie de volgende keer nog iets anders doen in huis of dingen die jullie zijn tegen gekomen tijdens de verbouwing?

Nee, ik sta eigenlijk wel achter de keuzes die we hebben gemaakt. Het enige dat ik echt zonde vind is het snoer van de TV, die is nu zichtbaar doordat we waren vergeten deze in te frasen.

Maar verder hebben jullie hele bewuste keuzes gemaakt of niet?

We hebben alles uitgetekend, dus dat hielp wel heel erg om het ook visueel te maken en zorgde ervoor dat we niks vergaten. Bij bijvoorbeeld de badkamer hebben we nu heel bewust gekozen voor een tijdloos uiterlijk. Ook omdat de ruimte wat kleiner is wilde wij deze groter laten ogen.

En waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

Merel: Voornamelijk instagram en Pinterest. (Pim op de achtergrond; ‘en de kringloop’). Ja, de kringloop vind ik ook zeker heel erg leuk!

Waar shop je dan voornamelijk?

Merel: Bij m’n oma op zolder. Daar heb ik eigenlijk best veel weggehaald. Maar, Karwei en H&M Home vind ik ook heel leuk en de Oude Tol in Wageningen. Hier in de buurt zit ook woonwinkel Loenen, daar moet je niet heen als je niets wil kopen hoor!

Dat kennen wij niet. Vertel!

Een tuincentrum! Het is geen Intratuin maar het is meer een soort van planten/interieurwinkel. Ik vind het daar echt heel erg leuk!

Dat is een goede tips voor mensen uit de buurt van Arnhem en omgeving!

En jullie maken veel zelf?

Ja ik heb vaak ideeën of ik zie iets voorbij komen op Pinterest. Zoals bij de gang vond ik de radiator gewoon echt niet mooi en daar moest een soort ombouw van komen. Toen zag ik een plaatje voorbij komen en toen is Pim het gaan tekenen. En daarna heeft hij het ook zelf gemaakt!

Doe ons ook maar zo’n handige vriend!

En wat staat er nog op jullie verlanglijstje voor dit huis?

Merel: Een nieuwe tuin! Zowel een nieuwe voor,- als achtertuin. 

Ben jij net als ik super enthousiast over dit interieur, wil je meer weten of heb je vragen voor Merel en Pim? Laat ze dan achter in onderstaande comments! 

P.S. Wil je meer van Merel, haar liefde voor interieur en haar katten zien? Neem dan een kijkje op haar Instagram voor de fijnste plaatjes!

P.P.S.

Heb jij ook al die prachtige bloemen gespot op de foto’s? Neem dan een kijkje op www.bloomed.nl of op haar instagramaccount @bloomed.nl.

Liefs,

Martika

(Al het gekozen beeld is gefotografeerd door Marlou Hensen en mag niet zonder toestemming worden gebruikt).

Volg @mimi_firsthome op Instagram

2 reacties op “MEREL & PIM.

  1. Merel mimi_firsthome zegt:

    Wat een tof blog heb je er van gemaakt. De foto’s zijn prachtig geworden. Marlou & Martika; onwijs bedankt! X Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *