“The most important thing is that you love what you are doing, and the second that you are not afraid of where your next idea will lead.”

Charles Eames.

The journey.

Huizen en ruimtes fascineren mij al vanaf jongs af aan. Als kind kwam ik graag bij anderen thuis omdat ik maar wat benieuwd was naar hun thuis. Hoe ziet het er uit, hoe is het ingericht en hoe zou ik het zelf doen? Al op jonge leeftijd was ik hier mee bezig. Mijn kamer thuis was om die reden ook niet veilig voor mij maar ook niet voor mijn ouders. Meerdere keren ging de verfroller er weer doorheen en braken we zelfs een muur door naar het toenmalige kleine kamertje van mijn broertje. Hij ging naar zolder en toen had ik ineens twee kamers. Wat een geluk! Vanaf dat moment was ik continu aan het schuiven met meubels en richtte ik elke hoekje om de zoveel tijd weer opnieuw in. Mijn passie voor interieur en styling groeide sindsdien met de dag. 

Tijdens mijn studie Fashion & Textile Technologies heb ik een brede kennis op het gebied van interieurtextiel opgedaan. Ik koos voor een Minor in Trendwatching omdat trends, culturen en maatschappelijke factoren mij altijd hebben geïnspireerd. Tijdens mijn afstudeerstage koos ik voor IKEA omdat ik meer ervaring wilde opdoen in de interieurbrance én daarnaast was het een grote droom die uitkwam omdat ik nu alle kamers, waar ik zelf vroeger als kind doorheen liep nu zelf mocht gaan inrichten en verbouwen. In januari 2021 was het dan zover, ik zei mijn baan bij IKEA gedag en ben volledig voor &MAR gegaan. Iets waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb. 

Inmiddels bestaat &MAR nu bijna vier jaar. In die vier jaar heb ik zowel particulieren én zakelijke projecten mogen voorzien van een nieuw interieur. Inspiratie doe ik niet alleen online via Pinterest op. Ik haal nog zoveel meer inspiratie uit wandelingen, tripjes naar andere steden en/of landen en door het bezoeken van beurzen in binnen,- en buitenland. Erop uit gaan zorgt ervoor dat je uiteindelijk je inspiratie uit dagelijkse dingen haalt. Ik ben van mening dat je mooie kleurencombinaties niet alleen vanaf staaltjes ontdekt maar juist buiten door anders naar de wereld te kijken. 

Door mijn brede achtergrand en een scala aan ervaring is &MAR een platform voor iedereen geworden. Ik vind dat interieuradvies toegankelijk moet zijn voor iedereen. Jouw huis moet aanvoelen als een thuis, een warme deken waar je je in terug kan trekken, een plek waar je trots op bent, waar je familie en vrienden wilt ontmoeten maar vooral een plek die jou elke dag inspireert.

Ik ga graag met je aan de slag om jouw thuis opnieuw tot leven te brengen of net dat laatste stapje te zetten waar jij al zo lang naar opzoek bent. Ook ben ik erg benieuwd naar jouw eigen stijl en hoor ik graag vooraf wie je bent, wat je doet én vooral wat je mooi vindt en wat je inspireert.

Hopelijk tot snel bij jou thuis!

Liefs,

Martika