*Voor optimale beeldbeleving raden wij je aan deze blog te lezen via een laptop of computer. 

Marie Claire (29) woont samen met haar vriend in een fijne bovenwoning in Amsterdam. In het dagelijks leven werkt Marie Copywriter bij OneFit. Ze is gek op de Scandinavische stijl en houdt van lichte tinten en natuurlijke materialen.  

Bij binnenkomst is het direct al gezellig! Marie is heel open en spontaan, wat er voor zorgt dat we eerst een halfuur aan het kletsen zijn over van alles en nog wat. Marie woont sinds vier jaar in deze bovenwoning in een hele gezellige buurt in Amsterdam. Een passie voor interieur heeft ze zeker, dat is direct al zichtbaar in haar huis. Wij nemen jullie mee!

Voor de mensen die je nog niet kennen, wie ben je en wat doe je voor werk?

Mijn naam is Marie, ik ben 29 en woon sinds 10 jaar in Amsterdam. Van oorsprong kom ik eigenlijk uit Zuid-Limburg.

Grappig, je hoort bijna geen Limburgs accent.

Daar doe ik ook mijn best voor haha! 

Ik werk bij OneFit dit is een bedrijf in sportlidmaatschappen waarmee je bij meerdere sportscholen in de Randstad kunt sporten. Voor OneFit ben ik Copywriter en beheer ik de verschillende Social Media kanalen. Ik ben heel veel bezig met content en dat komt eigenlijk ook terug in mijn hobby met The Interior Kid op Instagram.

Is het echt nog een hobby of kan je het inmiddels al zien als een tweede baan?

Nee het is wel echt een hobby! Ik werk fulltime dus heel veel tijd blijft er niet over om er dagelijks mee bezig te zijn. Maar ik word er wel heel erg blij van! Want interieur is echt mijn grootste passie en dit is dan toch een soort van uitlaatklep. Ik verander heel vaak hoekjes en producten in huis. Daarnaast verander ik ook nog wel regelmatig van stijl. Nu is het vooral heel erg Scandinavisch en licht, en tot een paar jaar geleden was alles nog messing haha. Maar over het algemeen hou ik wel echt van licht en lichte kleuren.  Dit is altijd mijn vaste basis. 

Hoelang woon je hier al?

Bijna vier jaar! We zijn ondertussen wel aan het kijken voor iets nieuws. Toen ik hier kwam wonen studeerden we allebei nog. Nu hebben we beiden een fulltime baan en zijn we toe aan iets nieuws. Het is een heel fijn huis maar er zijn teveel muren. Ik hou zelf meer van open ruimtes. 

Wat is je favoriete plekje in huis? 

Eigenlijk waar we nu zitten, aan de eettafel. Maar ik heb meerdere lievelingshoekjes. De schouw, het hoekje bij het tv-meubel en de slaapkamer. Dit zijn ook echt favorieten. 

Heb je ook een favoriet item in huis?

Ja meerdere! Ik heb vorig jaar van mijn vriend die Westwing lamp gekregen. Maar ook bijvoorbeeld de thonet stoelen. Deze zijn van de oma van mijn vriend geweest en daar ben ik wel echt super blij mee! Ik ben ook heel erg van persoonlijke spullen. Dus als ik ergens ben geweest neem ik altijd wel iets mee. Deze mix ik dan weer met iets meer trendgevoelige producten die ik om de zoveel tijd dan weer wissel.

Waar word je nog meer blij van in huis?

Ik hou ook heel erg van lichte en natuurlijke stoffen zoals linnen. Maar ook andere natuurlijke materialen zoals keramiek en hout. Daar word ik blij van!

.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Voornamelijk Instagram en Pinterest. Pinterest is echt een van mijn grootste verslavingen haha. Maar ook wel uit woonbladen. Op dit moment lees ik bijvoorbeeld Scandinavian Living en dat past echt helemaal bij mij. En daarnaast doe ik heel veel dingen op gevoel. Ik vind iets heel snel mooi of niet mooi. 

Jullie wonen in een huurhuis dus je verandert als het ware sneller in producten dan in grote verbouwingen. Wat hebben jullie wel zelf zelf gedaan om er echt een thuis van te maken?

Mijn vriendinnen verklaren me echt voor gek want ik denk dat ik de muren al wel twintig keer heb geschilderd hier haha. Ze zeggen ook altijd dat mijn huis in de loop der jaar in aantal vierkante meters zijn gekrompen omdat er zoveel lagen verf op zitten. Van donkerroze tot zwart en van donkerblauw tot wit. En ook de slaapkamer heeft al meerdere kleuren gehad. We hebben niet heel veel gedaan maar vooral heel veel geschilderd! En omdat het een huurhuis is zijn bijvoorbeeld de badkamer en keuken heel standaard. Dus hier kan je helaas niet zoveel mee. Maar daarom hebben we bijvoorbeeld wel de andere kant van de keuken leuk gemaakt en de badkamer helemaal roze geschilderd.

Zitten jullie op een lijn qua stijl?

Hmm.. haha! Nee op zich wel. Hij laat mij vaak vrij omdat hij weet dat het interieur mijn grootste passie is. Maar hij geeft wel aan wat hij echt niet mooi vind. Dus eigenlijk kopen we dan ook veel dingen samen. Samen is ook leuker dan alleen! Daarnaast moet hij moet het gewoon altijd in huis zien staan dan vind hij het eerst niks maar daarna wel. 

Is vaak met mannen hé!

Wissel je net snel van items of meubels in huis?

Het is natuurlijk een huurhuis dus je verandert sneller in producten als het ware dan in grote verbouwingen. Dus het is meer een ‘snelle voldoening’ die je eruit haalt om toch een fijn thuis te creëren. De grote meubels zijn wel steady in ons huis, zoals de bank en de eettafel. De eettafel heeft ook al meerdere levens gehad en in heel veel interieurs gestaan haha. Ik heb er zelf andere poten onder gezet om hem echt een andere look te geven.

 

Heb je nog dromen voor dit huis of eventueel een toekomstig huis? 

Dromen voor dit huis niet echt omdat we natuurlijk opzoek zijn naar een ander huis. Maar een grote open leefkeuken is wel echt een droom! 

P.S. Wil je meer van Marie Claire haar prachtige interieur zien? Neem dan een kijkje op haar instagramaccount @theinteriorkid voor hele fijne interieurinspiratie!

Liefs,

Martika

(Al het gekozen beeld is gefotografeerd door Marlou Hensen en mag niet zonder toestemming worden gebruikt).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.