*Voor optimale beeldbeleving raden wij je aan deze blog te lezen via een laptop of computer. 

Evi (28) woont samen met haar vriend Gijs in een prachtig oud herenhuis in Arnhem. In het dagelijks leven is Evi interieurontwerper en ontwerpt ze diverse interieurs voor o.a. kantoren, onderwijsinstellingen en particulieren. Wij namen een kijkje in haar prachtige huis!

Evi en Gijs wonen sinds 2017 in deze prachtige benedenwoning aan de rand van het centrum van Arnhem. Ondanks dat het een huurhuis is, zijn ze niet te beroerd om dit huis eigen te maken en zelf de handen uit de mouwen te steken. Dit mede omdat ze samen een goed duo vormen en op een lijn zitten qua stijl. Hun nieuwe uitdaging is dan ook een nieuwe stap! Maar eerst leren we Evi beter kennen, lees snel mee!

Voor de mensen die je nog niet kennen, wie ben je en wat doe je voor werk?

Mijn naam is Evi en ik werk als interieurontwerper voor mijn eigen bedrijf; Eev Interieur. Ik ontwerp diverse interieurs van het begin tot eind uit voor opdrachtgevers zoals kantoren, onderwijsinstellingen maar ook voor woonhuizen. 

Hoelang wonen jullie hier al en wat hebben jullie allemaal aan dit huis gedaan? 

In 2017 zijn wij hier komen wonen en sindsdien hebben wij het een en ander aangepakt. Zo hebben wij zelf een bar gemaakt bij de keuken en deze betegeld. Omdat de keuken in de woonkamer is vonden wij het mooier om deze als apart gedeelte in het huis te maken. Ook hebben we bij de keuken een mooie open kast gemaakt om extra kastruimte te creëren maar ook om fijne spulletjes of souvenirs neer te kunnen zetten.. Daarnaast hebben we heel veel geschilderd en de vloerbedekking in de slaapkamer weggehaald.

 

Wat is je favoriete plekje in huis?

Toch wel het zitje voorin bij de openslaande deuren. Gijs en ik hebben een ritueel, en dat is dat we elke dag samen hier de dag beginnen met een koffie. Dan bespreken we de dag voordat we aan het werk gaan!

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan? 

Eigenlijk altijd wel op Pinterest. Maar ook in hotels, restaurants en tijdens reizen. Dit soort tripjes geven altijd de nodige dosis aan nieuwe inspiratie!

 

Ik zie een aantal prachtige kunstwerken in je interieur. Vertel, waar zijn ze van? 

Mijn broer Freek Hakvoort @blue.fingerprints heeft deze voor mij gemaakt! Ik vind ze prachtig en ze maken ons interieur heel persoonlijk. 

Tof! Kunnen wij ze ook kopen? 

Jazeker, hij heeft een webshop op Etsy; Studio HakFleisch. 

Hoe zou jij jouw stijl omschrijven?

Ik heb denk ik niet een bepaalde stijl. Veel van mijn items zijn ook gewoon tweedehands en vind ik in verschillende kringloopwinkels. Daarnaast is het een mix van design in combinatie met souvenirs van reizen. 

Super leuk om te zien, dat maakt het echt jullie huis!

.

Je vertelde dat jullie iets nieuws gingen doen, wij zijn benieuwd!

Ja klopt! Wij gaan zelf een schuurhuisje verbouwen van begin tot het eind met allemaal handige mensen om ons heen. Het huisje ligt aan de rand van een bos in een hele fijne groene omgeving. Ik heb net de pre-master interieurarchitectuur afgerond dus dat is wel grappig, want ik kan meteen mijn kennis gaan gebruiken!

Waarom hebben jullie besloten om te gaan verhuizen? 

We willen hierna rustig kijken wat we willen qua huis kopen en waar wij dan willen wonen. Dit kwam voorbij omdat het een stuk grond in de familie is en Gijs heeft zijn werkplaats daar. Daarbij vinden wij het natuurlijk beiden heel leuk om dingen te ontwerpen, te creëren en zelf te klussen, dus eigenlijk viel dit allemaal heel mooi samen!

Wat ga je het meest missen aan dit plekje straks?

Sowieso de locatie, vanaf hier loop je zo de stad in maar ook Sonsbeek park. En natuurlijk alle mooie karakteristieke elementen zoals de ornamenten en de kamer ensuite deuren. 

 

De lamp boven de eettafel is prachtig! Waar is deze van?

Deze heb ik zelf gemaakt haha! Eigenlijk heel simpel door twee houten rondingen te maken en daarin reageerbuisjes te bevestigen.

Heel mooi!

Wat is je favoriete item in huis? 

Sowieso het kunstwerk van mijn broer op het dressoir! En daarnaast hebben wij zelf de eettafel gemaakt. Hier ben ik ook trots op en heb ik dagelijks plezier van want dit is tevens mijn werkplek.

Wat een prachtige slaapkamer, zaten al deze oude elementen er al in? 

Dankje! Ja alleen zaten ze nog een beetje verstopt haha”. In de oorspronkelijke staat zat de keuken hier. Dit zie je ook aan de schouw waar wij nu een kledingrek in hebben gemaakt. Hier stond voorheen het fornuis. Ook lag er tapijt over deze prachtige vloer, dus deze hebben we vrijwel direct eruit gehaald!

Ja begrijpelijk, dit is prachtig!

In de woonkamer heb je gekozen voor redelijk lichte kleuren, in de slaapkamer heb je gekozen voor een donkere kleur had dit een reden?

Ja ik hou wel echt van een licht huis! Nu hebben we ook geluk met alle mooie hoge ramen dus geeft dat ook veel meer mogelijkheden. Maar de slaapkamer mocht van mij wel iets knusser en een andere sfeer uitstralen dan de rest. En daarnaast vond ik dit gewoon een hele mooi kleur! 

 

Tot slot, wat zijn je dromen voor de toekomst?

Samen met Gijs ons eigen huisje bouwen was al een van mijn dromen. Maar onze eigen boerderij en deze samen opknappen is wel onze ultieme droom. Daarnaast hoop ik dat Eev Interieur nog meer mag groeien en dat ik nog veel mooie hospitality projecten mag doen in binnen,- en buitenland!

P.S. Wil je meer van Evi haar prachtige interieur en werk zien? Neem dan een kijkje op haar instagramaccount voor hele fijne interieurinspiratie!

Liefs,

Martika

(Al het gekozen beeld is gefotografeerd door Marlou Hensen en mag niet zonder toestemming worden gebruikt).

Volg @eevinterieur op Instagram

Instagram did not return a 200.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.