*Voor optimale beeldbeleving raden wij je aan deze blog te lezen via een laptop of computer. 

Zoë (30) woont samen met haar hondje Treb in een prachtige benedenwoning in Cuijk. In het dagelijks leven is Zoë interieurstylist en tuinontwerpster bij een hoveniersbedrijf. Samen met Cate runt ze haar eigen interieurontwerp bureau genaamd ‘Witluf’. 

Zoë stuitte tweeënhalf jaar geleden op dit huisje en ging samen met haar zus een kijkje nemen. Waar haar zus nog niet zo goed wist wat hiervan moest worden had Zoë het in haar hoofd al helemaal ingericht. Niet zo gek natuurlijk als het je vak is en je andermans huizen zowel van binnen als buiten mooier maakt! Wij namen een kijkje in dit fijne huisje.

Voor de mensen die je nog niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Zoë, 30 jaar en interieurstylist. Samen met Cate heb ik ons bedrijf Witluf en werk ik als tuinontwerpster bij een hoveniersbedrijf. Voor het hoveniersbedrijf werk ik drie dagen per week op kantoor en de rest van de week voor Witluf. Ik vind het leuk dat ik voor beide banen bij mensen thuis kom waar ik altijd weer veel inspiratie en ideeën uit haal voor andere projecten.

Leuk die combinatie van het ontwerpen voor binnen en buiten!

Hoelang woon je hier al? 

Ongeveer tweeënhalf jaar nu. Hiervoor woonde ik altijd in Nijmegen en daar hoop ik ook ooit nog terug te gaan. Ik hou wat dat betreft wel echt van de stad en gezelligheid om mij heen. Maar door de indeling van dit huis voelt het wel echt als een stads huisje!

Toen je hier kwam wonen heb je toen nog veel moeten doen aan dit huis?

Ja, haha! Hiervoor heeft een hele lange tijd een oudere man het huis bewoond. Dit zag je ook echt terug in het interieur en er was veel achterstalling onderhoud. Mijn zus verklaarde me zowat voor gek dat ik hier wilde wonen maar ik had al helemaal in mijn hoofd hoe ik het wilde inrichten. Zij zei ook; als jij hier gelukkig wordt moet je het zeker doen! Toen ik erin kwam heb ik wel meteen voor een goede basis gezorgd. Zo heb ik meteen de vloer aangepakt, alle wanden laten stuccen en wit geschilderd. Inmiddels hebben de muren al vele kleuren gehad maar ben ik voor nu tevreden met de huidige situatie. Het voelt echt als een thuis en wij noemen dit ook wel de Witluf huiskamer. Vanuit hier geven we dan ook vaak onze workshops aan klanten. 

Leuk! Vertel, wat voor workshops geven jullie?

Voorheen hadden we altijd de workshop; creëer je eigen woonstijl. Bij deze workshop stond het ontdekken van je eigen woonstijl centraal. Dit deden we dan vanuit een woonwinkel in Cuijk. Nu hebben we de Witluf huiskamer, haha! Hier geven we tegenwoordig ander soort workshops en richten we ons vaak op de styling en accessoiregebruik in huis. Als we zo’n workshop hebben dan haal ik vaak alles aan decoratie weg en gaan we tijdens de workshop in de praktijk leren hoe je het beste accessoires kan toepassen in jouw interieur. 

Dat klinkt leuk! Hoeveel mensen heb je dan hier thuis?

Ongeveer zes personen. Meer past ook niet en zou hou je ook aandacht voor iedereen. Dat is super leuk én gezellig!

Leuk die combinatie tussen jou en Cate. Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

Iedereen denkt altijd dat we moeder en dochter zijn, haha! Maar we waren collega’s bij een woonwinkel hier in Cuijk. En zo is ook eigenlijk Witluf ontstaan. Veel mensen vroegen altijd of wij ook interieuradvies gaven. Dit deden we vanuit de winkel niet, maar mensen vinden het altijd fijn als je bij hun thuis komt. Vanaf dat moment is eigenlijk Witluf geboren en zijn we het gewoon gaan doen. Beide hebben we andere kwaliteiten en vullen elkaar enorm goed aan. Naast businesspartners zijn we ook echt vriendinnen!

.

Weer even terug naar je huis, waar ben je het meest trots op?

Alles moest aangepakt worden dus toen ik hier kwam ben ik eigenlijk gevallen voor de tussendeur die de woonkamer en slaapkamer van elkaar scheidt. Het zou zo een appartement in het centrum van de stad kunnen zijn en dat vond ik meteen erg leuk aan dit huis. Daarnaast vind ik het wonen en slapen in een ruimte ook echt iets hebben. Maar het heeft z’n voor en z’n nadelen. Daardoor zit ik eigenlijk nooit op de bank en altijd op bed, haha! Waar ik dan echt trots op ben is dat het uiteindelijk zo’n fijne sfeer heeft gekregen. Als ik terug kom van het reizen kijk ik er altijd weer naar uit om thuis te zijn.  

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Mijn stijl verandert eigenlijk door de jaren heen. Voorheen was mijn stijl altijd heel erg clean en rustig. Daarna is het naar veel meer kleur gegaan en dat is het eigenlijk nog steeds. Maar ik neig nu ook weer naar de naturel tinten. Maar van kleur in huis word ik nog steeds wel echt blij! Maar dan wel meer de afgezwakte of vegrijsde tinten. 

Waar shop je voornamelijk?

Eigenlijk is het heel verschillend. Wat ik vaak in mijn adviezen doe, doe ik ook thuis. Ik maak een combinatie van de duurdere/design producten en van bijvoorbeeld producten van IKEA, Karwei of Kwantum. Dit soort winkels hebben juist hele leuke toevoegingen aan je interieur. En bijvoorbeeld de eetkamerstoelen waren van de Søstrene Grene en waren maar zestig euro per stuk!

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

Doordat het natuurlijk echt mijn vak is haal ik mijn inspiratie niet alleen uit Pinterest, winkels of beurzen. Ik kijk vaak met een andere blik naar de wereld. Bijvoorbeeld als ik ergens ga eten of een weekendje weg ben. Laatst was ik in Antwerpen in een hele leuke B&B en dan kom ik weer thuis met een dosis nieuwe inspiratie. Maar het kan bijvoorbeeld ook in bepaalde kleurcombinaties zitten. Dan zit ik op kantoor, kijk ik naar buiten en zie ik het blauw van de lucht in combinatie met de bomen. Daaruit ontstaat in mijn hoofd dan weer een heel nieuw kleurenpalet. Dat klinkt nu heel zweverig, haha maar zo werk het wel. 

Wat zijn nog je dromen voor dit huis?

Ik zit al weken te zeuren dat ik een andere kleur op de muur wil. Helaas heb ik hier nog geen tijd voor gehad maar een andere kleur gaat er zeker komen! Daarnaast is het natuurlijk een huurhuis dus je wilt hier ook niet teveel geld in steken. Ik probeer het daarom wel echt anders te maken dan een standaard huurhuis. Ik kies dan voor een ander soort fornuis, andere kleuren en een leuke behangetje. Daarnaast ben ik nog alleen dus hoef ik gelukkig nog geen concessies te doen met iemand anders, haha!

En wat zijn dan eventueel dromen als we kijken naar een ander huis?

Ik zou wel heel graag weer terug willen naar de stad, Nijmegen in dit geval. Zo’n oud herenhuis staat hoog op mijn lijstje van plekken waar ik graag zou willen wonen. Dat is wel echt een droom voor de toekomst! Maar voor de rest ben ik eigenlijk heel erg tevreden en heb ik het enorm naar mijn zin op dit plekje. 

P.S. Wil je meer van Zoë haar prachtige interieur  en werk zien? Neem dan een kijkje op haar instagramaccount voor hele fijne interieurinspiratie!

Liefs,

Martika

(Al het gekozen beeld is gefotografeerd door Marlou Hensen en mag niet zonder toestemming worden gebruikt).

Volg @zoëreijs op Instagram

Instagram did not return a 200.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.