Binnenkijken bij een prachtig oud-herenhuis in hartje Arnhem! Afgelopen week ging ik samen met Marlou (fotograaf) binnen kijken bij Amber (22) en haar vriend Sven (23). Ze wonen er nog maar net maar dat is er zeker niet aan af te zien! Alles is tot in de puntjes af én gestyled. Super tof voor ons dat wij hier binnen mochten kijken, fotograferen en het knappe brein achter dit interieur beter konden leren kennen. 

Amber & Sven wonen in de buurt Spijkerkwartier in Arnhem. Het Spijkerkwartier in Arnhem heeft het allemaal. Zo ben je voorzien van alle stadse voorzieningen, ben je met 5 minuten in de winkelstraten van Arnhem én is er een overload aan knusse restaurantjes op een steenworp afstand. Dé plek om te wonen en wij nemen jullie mee! 

Voor de mensen die jou niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Amber: Mijn naam is Amber, ik ben 22 en woon hier sinds een maand met mijn vriend Sven. Momenteel zit ik nog in een training voor KLM maar als het goed is krijg ik over twee weken mijn wing en ga ik dan echt officieel vliegen! Stewardess is al jaren mijn droombaan dus eindelijk gaat het dan echt beginnen.

Wat is voor jou de fijnste plek in huis?

Amber: Ik zit heel graag aan de eettafel haha. 

En waar komt dat door? Door het licht of door de ruimte?

Amber: Ja dat weet ik niet eigenlijk, ik heb dat altijd wel gehad in welk huis ik ook woonde. Ik vind de eetkamer nu ook nog een fijnere sfeer hebben dan in de woonkamer. Dus voor nu is dit nog de meest fijne plek! Maar ik denk dat dit ook wel zo blijft haha. 

En waar ben je nou het meest trots op als je zo rondkijkt? Bijvoorbeeld de indeling, bepaalde meubels of hoe je dit in één week hebt gerealiseerd haha. 

Amber: Haha het is zeker snel gegaan. Maar ik ben denk het meest trots op de inrichting! De indeling van het huis maakt dit wel makkelijker. Ik denk namelijk dat de sfeer van het huis zelf ook heel bepalend is. Wij hebben natuurlijke hele hoge plafonds, veel licht en karakteristieke elementen. Deze drie dingen samen maakt dat je alle basis ingrediënten voor een goed interieur al hebt. Daar boffen we enorm mee! 

En als je één favo meubelstuk zou mogen kiezen, welke zou dit dan zijn?

Amber: Oei, dat is een moeilijke! Mogen het ook twee dingen zijn haha? Dan kies ik voor het Oosterse bankje en de eettafel. Het werkbankje zat ik vroeger als klein meisje al veel op te kleien en te spelen. Deze hebben mijn ouders eigenlijk altijd bewaard voor als ik ooit een eigen huis zou hebben. 

Wat zou er nog verbeterd kunnen worden in jullie huis?

Amber: Eigenlijk ben ik over de achterkamer heel erg tevreden en kan ik echt wel zeggen dat deze af is! In de voorkamer mag nog wel iets gebeuren. Zeker op de lege wand mogen echt nog wel toffe posters komen of iets met kleur. 

Moesten jullie veel compromissen sluiten over jullie interieur?

Amber: Haha gelukkig heb ik een hele makkelijke vriend. Ik heb natuurlijk wel een beetje rekening met hem gehouden door het niet alleen maar heel vrouwelijk te maken. Daardoor heb ik eigenlijk wat stoere zwarte metalen elementen gebruikt in combinatie met hout en zachte tinten maar nog steeds chique.

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan? Is dat Instagram, Pinterest of reizen?

Amber: Instagram inderdaad. Pinterest kijk ik eigenlijk nooit op en ik lees ook nooit woonbladen. Ik denk dat ik ook een mengelmoes heb gemaakt van wat ik bij jou heb gezien, bij mijn moeder en bij een andere vriendin. Ik denk dat dit huis een mix van die stijlen is geworden! 

Waar koop jij voornamelijk meubels of woonaccessoires?

Amber: Lastig! Dat is heel verschillend. Voor dit huis was het voornamelijk IKEA, Wehkamp, Loft, Sissy-Boy en Karwei. Maar bijvoorbeeld de bank was weer van de Jysk.

Hoe zou jij jouw stijl omschrijven? 

Amber: Ik denk dat het een beetje Boho-Chic is? Het is een combinatie van meerdere stijlen. Maar ook invloeden uit reizen. Als ik straks meer ga vliegen dan wil ik ook echt graag uit elk land iets meenemen!

Ja tof! Dat maakt je huis heel persoonlijk. 

Wat is jouw ultieme tip voor een persoonlijk interieur? 

Amber: Eigenlijk wat ik net al zei, verzamel overal waar je bent of komt in welk land dan ook iets kleins en geef dit een speciale plek in jou of jullie huis!

Ben jij net als ik super enthousiast over dit interieur, wil je meer weten of heb je vragen voor Amber? Laat ze dan achter op onderstaande comments! Volgende week kijken we binnen bij Anna van @byannacornelia. Hopelijk tot dan!

P.S. Wil je meer van Amber zien? Neem dan een kijkje op haar Instagram voor fijne plaatjes en nog fijnere outfits!

Liefs,

Martika

(Al het gekozen beeld is gefotografeerd door Marlou Hensen en mag niet zonder toestemming worden gebruikt). 

Volg @amberleentfaar op Instagram

Instagram did not return a 200.

2 reacties op “AMBER & SVEN.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.