Binnenkijken bij de mooie, spontane maar vooral lieve Anna van By Anna Cornelia! Anna woont samen met haar vriend Jesse in een klein dorpje Zetten vlakbij Arnhem. In het dagelijks leven maakt Anna persoonlijke illustraties voor bedrijven en particulieren. Deze getalenteerde girl heeft niet alleen oog voor mooie illustraties maar ook zeker voor interieur en vintage vondsten! 

Anna omschrijft het wonen in een dorp als iets super leuks, de drempel ligt laag, iedereen komt spontaan langs en je bent omringd door de natuur. Anna is begonnen met illustreren toen ze langere tijd thuis zat vanwege een operatie. Inmiddels heeft ze al talloze illustraties gemaakt en hadden wij het geluk dat wij bij dit talent mochten binnenkijken! Lees snel verder voor het interview met Anna. 

Voor de mensen die jou niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Anna: mijn naam is Anna, ik ben 23 jaar en ik maak persoonlijke illustraties voor particulieren maar ook bedrijven. Ik vind vooral het kunstaspect heel leuk aan het illustreren. En daarnaast is elke illustratie zo persoonlijk met input vanuit mijn klanten waardoor ze elke keer weer meer bijzonder worden! Ik woon samen met m’n vriend samen in Zetten, een klein dorpje. En vanaf september ga ik kunstgeschiedenis studeren wat ik hopelijk goed kan combineren met wat ik nu doe. Maar ik hoop dat ik tijdens deze studie mijn kennis kan verbreden en echt mijn liefde voor kunst in de praktijk kan gaan brengen.

En hoelang wonen jullie hier?

Anna: Pas sinds december! We hebben nog wel een maand nodig gehad om het op te knappen. Dat was wel heel erg leuk want zo ging het echt elke dag steeds meer als een thuis voelen. Ik vond het zelfs jammer toen we klaar waren met klussen haha! Ik hou gewoon van klussen en schilderen.

En wat vind jij dan nu het fijnste plekje in huis?

Anna: De woonkamer denk ik. Ik denk dat daar nu ook wel de meeste aandacht naar toe is gegaan. Ik heb nog wel wat ideeën voor de slaapkamer maar de woonkamer is wel echt de plek waar we samen eten, waar ik werk aan tafel en waar vrienden komen.

Waar ben je het meest trots op? Ik zie veel vintage producten bijvoorbeeld?

Anna: Ja ik denk vooral de vintage producten. Mijn oma is nog niet zo lang geleden overleden en ik heb eigenlijk heel veel dingen van haar in dit huis staan. Ik vind dat wel heel speciaal dat al die spullen nu een plekje hebben gekregen in ons huis. Zoals deze tafel, het kleed en de lamp bijvoorbeeld. Zoals aan deze tafel heeft mijn vader nog gegeten vroeger, dat is echt wel heel uniek en dat maakt het extra speciaal. En het is fijn dat alles zo goed matcht met de modernere spullen die wij nieuw hebben gekocht. Dus daar ben ik trots op!

Als jij dan jouw stijl zou mogen omschrijven is dat dan vintage of een combinatie van stijlen?

Anna: Ja ik denk een combinatie. Vooral vintage maar ik hou ook echt wel van veel licht en ruimte. Ik wil me niet opgesloten voelen in een huis. Daarom heb ik ook heel bewust gekozen om de muren wit te houden en de gordijnen. Zo hou je een rustige basis. Maar wel met vintage producten die een verhaal hebben. Ik ben niet zo iemand die denk o daar is iets in de sale ik koop er meteen drie. Haha nee zo ben ik niet, ik hou van producten met een verhaal. En ik ben echt een plantenliefhebber! Ik heb heel lang in een bloemisterij gewerkt dus ik ben wel echt een plantenvrouwtje haha. Dus ik ben heel erg veel bezig om alles levend en in bloei te houden. Ik hou van de natuur!

Moet je vaak compromissen sluiten met Jesse?

Anna: haha nee dat valt opzich wel mee! We hebben wel alles samen overlegd en samen gekocht. Hij houdt wel denk ik net iets meer van modern dan ik dus de tv is natuurlijk modern ten top. Maar ook bijvoorbeeld het Tv-meubel en de kast achter de deur zijn wel wat moderner vanwege het metaal. Dus eigenlijk vinden wij daar wel een weg in!

Ja meestal moeten ze het natuurlijk ook bij elkaar zien!

Anna: Ja want soms als we bij een kringloopwinkel zijn dan komt alles op hem af en dan denkt hij wat is dit allemaal. Maar ik zie meteen de waarde van een product en ik heb meteen een beeld voor me hoe dit zou staan in ons huis.

Wat is fijn aan wonen in een dorp?

Anna: Oeh, dat is een hele spannende vraag haha! Ik vind het persoonlijk heel fijn dat ik heel veel mensen ken maar ook ondernemers. Dat voelt gewoon heel vertrouwd. Je hebt gewoon heel veel sociale contacten en mensen die je kent. Er is altijd wel iemand die je tegenkomt en voor sommige mensen is dat een nadeel, maar ik zou me juist minder fijn voelen als ik in een hele grote stad woon en amper mensen kent. Aan Zetten zelf vind ik het ideaal dat je super dicht bij Arnhem en Utrecht bent, Zetten ligt echt langs de snelweg. Daarnaast hebben we ook gewoon een eigen station en eigenlijk alles hebben we heel erg dichtbij. Vrienden en familie wonen ook allemaal hier in de buurt en komen geregeld langs. Ook onaangekondigd haha, maar dat vind ik alleen maar heel erg leuk! De drempel ligt gewoon heel erg laag wat dat betreft in een dorp.

Allemaal verhuizen naar Zetten dus!

En wat is nou typisch Anna in huis?

Anna: Kaarsen! Overdag of in de zomer heb ik ook altijd kaarsen aan haha. Ik vind dat gewoon heel gezellig, sfeervol en dat het super lekker ruimt. En daarnaast ook planten en echt de kringloop vondsten.

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

Anna: Ja meestal wel kringloop of op TV. Meestal zie ik meteen aan iets of ik het wil of niet. Ik ben niet zo iemand die moodboards gaat maken of met een kleurwaaier op pad gaat. En daarnaast ook wel op Instagram of andere sociale media. Maar het is eigenlijk alles bij elkaar geraapt en gelukkig past het ook nog allemaal!

En wat is dan je favo item in huis?

Anna: dat is echt heel moeilijk! Ik denk toch wel de eettafel met het kleed erbij. Gewoon dit hele stukje. Het zijn meubels die toch wel veel emotionele waarde hebben. En mijn oma was gewoon super schoon en netjes waardoor de meubels ook echt nog steeds zo mooi zijn. Je kan de tafel ook helemaal uitschuiven dus dan zitten we met familie te eten in dit mini huisje haha. Maar dat vind ik wel heel bijzonder dat zoveel generaties hieraan kunnen eten!

Heb je nog dromen voor dit huis?

Anna: Ja misschien toch nog wel iets meer opbergruimte creëren. Dat is ook nog wel iets wat ik voor de slaapkamer wil. Want we hebben nu wel lades onder het bed en een ladekast. Maar misschien wil ik toch iets van zwevende keukenkastjes boven het bed haha. We sporten ook heel veel dus wij hebben ergens toch ruimte nodig voor al onze sportkleren. Toch iets slimmer alles kwijt. We hebben ook nog een gedeeld dakterras dus daar wil ik van de zomer ook nog echt wel iets aan doen.

En als laatste; wat zijn de namen van jullie vissen?

Anna: haha, wil je het echt weten?

JA!

Anna: Slutsky naar de trainer van Vitesse en Navarone maar die noemen we naffie haha!

Ben jij net als ik super enthousiast over dit interieur, wil je meer weten of heb je vragen voor Anna? Laat ze dan achter in onderstaande comments! 

P.S. Wil je meer van Anna zien of een persoonlijke illustratie? Neem dan een kijkje op haar Instagram voor mooiste illustraties!

Liefs,

Martika

(Al het gekozen beeld is gefotografeerd door Marlou Hensen en mag niet zonder toestemming worden gebruikt).

Volg @byannacornelia op Instagram

Instagram has returned invalid data.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.