*Voor optimale beeldbeleving raden wij je aan deze blog te lezen via een laptop of computer. 

Judith (30) interieurontwerpster bij IKEA en illustrator woont samen met haar vriend Günter (29) culinair adviseur én ondernemer, samen in een prachtig jaren 30 huis in Arnhem. Wij namen een kijkje in dit mooie huis!

Dat deze twee samen een top duo vormen kunnen we wel afleiden uit deze prachtige plaatjes. Naast dat ze super creatief zijn doen ze ook nog eens veel zelf. Van slopen tot weer opbouwen en van stucen tot schilderen. Niks is te gek, zolang het maar ten goede komt van hun prachtige huis. Maar niet alleen het interieur trok onze aandacht, ook hun twee katten Ollie & Mint stalen de show. Naast dat ze ontzettend lief zijn passen ze ook wel heel goed bij het interieur! 

Voor de mensen die jou niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Judith: Ik ben Judith, 30 jaar en interieurontwerpster bij IKEA. Daarnaast ben ik ook nog illustrator en ontwerp ik diverse kaartjes en tekeningen. Ik woon hier samen met mijn vriend Günter (29). Hij is culinair adviseur bij de SLIGRO en zpp’er. En natuurlijk onze twee katten Ollie en Mint!

Hoelang wonen jullie hier al?

Judith: Twee jaar geleden hebben wij samen dit huis gekocht. 

Jullie hebben volgens mij heel veel zelf gedaan, vertel!

Judith: We hebben nu als eerste de hele benedenverdieping aangepakt. Er zat een bepaalde routing in het huis dus die hebben we veranderd. Eerst liep je vanuit de gang een deur door naar de keuken. Deze hebben we dichtgemaakt dus je loopt nu vanuit de woonkamer direct naar de grote open keuken. Daarnaast hebben we de woonkamer laten stuccen en alles zelf geschilderd. Van de zomer zijn we bezig geweest met de tuin dus eigenlijk is beneden nu helemaal klaar en naar wens!

Wat is voor jou/jullie de fijnste plek in huis?

Günter: Voor mij wel echt de keuken! Deze is nu helemaal naar onze eigen smaak. Ik wilde graag een zes-pits fornuis, een oven en een keuken die is ingericht op de juiste manier zodat ik overal makkelijk bij kan. En daarnaast hebben we heel veel licht door de lichtkoepel in het plafond.

Judith: Voor mij is de fijnste plek toch wel de zolder! Daar heb ik mijn schildersezel en het is er heel licht. Al mijn illustraties en kaartjes staan daar dus het voelt echt een beetje als mijn eigen atelier. Hij is nog niet helemaal zoals ik hem wil maar dat is een volgend projectje haha! 

En waar zijn jullie dan het meest trots op?

Judith: Waar ik het meest trots op ben is de balans in huis. Dat het echt ons huis is geworden. Dat we ook echt hebben gekeken dat het een stoere touch heeft voor Gun maar ook de stijl heeft die ik tof vind. We hebben goed gekeken naar de kleuren die we prettig vonden, welke behoeften we beide hadden maar ook zeker vanuit een praktisch oogpunt. En vooral door veel zelf te doen!

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Judith: Ik vind het lastig om het te laten vallen onder een stijl. Uiteindelijk wordt het je eigen stijl. Je maakt een unieke combinatie die niemand anders maakt. Alle keuzes die je maakt vormen dan dat dit ons thuis wordt. Maar ik kan wel heel erg genieten van de Scandinavische moderne stijl in combinatie met een classic touch. Maar ook simplicity vind ik heel erg fijn en het maken van grote gebaren vind ik belangrijk. De lengte van de ruimtes zo goed mogelijk benadrukken. Liever grotere objecten in kleine ruimtes dan kleine objecten.

.

Waar haal jij je items voornamelijk vandaan? Koop je het allemaal nieuw of zijn er ook tweedehands producten? 

Judith: Voornamelijk bij Goossens, IKEA, Karwei en Loft. Maar ik ben ook zeker regelmatig te vinden bij bijvoorbeeld de Switch een kringloopwinkel hier in de buurt en op vlooienmarkten. 

Echt een koopjesjager ben jij toch?

Judith: Koopjesjager ben ik sowieso, toch Gun? Ik koop eigenlijk nooit iets voor de volle prijs. Altijd met korting of een showmodel. En bijvoorbeeld die stalendeur die was maar €25,- euro exclusief deurbeslag, dat was dan weer een showmodel van de Karwei!

Jaloers!

En dit prachtige doek aan de muur?

Judith: Dat is gewoon een dekbedovertrek haha. Ook voor 50% korting bij de Loft!

En dat prachtige stoeltje in de woonkamer?

Judith: Dat is een echt Thonet stoeltje! Gevonden bij de Switch. Niemand geloofde dat hij echt was maar het originele logo staat er echt onder. Dus helemaal blij mee!

Hoe leuk is die mooie momenten pot! Hoe zijn jullie daar zo opgekomen?

Judith: Eerst hadden we de klusjespot en de mooie momentenpot. En toen zei ik tegen Gun dat elke keer als we iets moois mee maakten dat we het gingen opschrijven. Dus nu schrijven we allebei elke week een mooi moment op en deze lezen we dan over een tijdje. Vaak vergeet je stil te staan bij mooie momenten of vergeet je ze snel weer.

Echt een heel mooi idee!

Wat vind je belangrijk als je een product koopt?

Judith: Ik hou altijd wel van producten met een verhaal. Zoals het lampje naast de bank is gemaakt door mensen met een beperking. En die deurknoppen zijn weer gemaakt door vrouwen in een ontwikkelingsland. Daardoor hebben zij meer kans op een baan dus dat vind ik wel een hele mooie gedachte achter een product. 

Ik zie ook hele toffe wanddecoratie zoals de kreeft bij de keuken en de insecten naast de bank. Waar zijn die van? 

Judith: Studio Roof! Het is geprint op gerecycled karton en bewerkt met inkt van diverse groenten. 

P.S. Wil je meer van Judith en Günter zien, hun prachtige huis en niet te vergeten Ollie en Mint? Neem dan een kijkje op hun instagramaccount voor hele fijne plaatjes!

Liefs,

Martika

(Al het gekozen beeld is gefotografeerd door Marlou Hensen en mag niet zonder toestemming worden gebruikt).

Volg @hetwilgenhuisje op Instagram

Instagram did not return a 200.

3 reacties op “JUDITH & GÜNTER.

  1. Tinie Schuiling zegt:

    Ziet er geweldig uit ,Gunther en Judith . Geniet maar van jullie mooie huis en alle mooie spullen die jullie er hebben staan. Liefs Harrie en mij xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.