*Voor optimale beeldbeleving raden wij je aan deze blog te lezen via een laptop of computer. 

Wij mochten binnen kijken bij Yvet van Riek (31) en wat een cadeautje was dit! Haar Instagram plaatjes deden al veel goeds beloven. Wij wisten niet hoe snel wij van Arnhem naar Assendelft moesten rijden. Nadat Yvet negen jaar als vaste styliste voor Eigen huis & tuin heeft gewerkt, is het tijd voor iets nieuws! In deze blog verteld Yvet waar dit spannende nieuws over gaat.

Yvet noemt haar stijl eigenlijk een mix & match van stijlen en producten. Zo heeft ze hele mooie erfstukken van familieleden, neemt ze uit elk land waar ze komt een souvenir mee voor thuis én maakt ze gebruik van verschillende materialen en kleuren. Dit huis voelt echt aan als een paleisje. Bij binnenkomst valt je oog telkens weer op iets nieuws. Yvet bedenkt eigenlijk alles zelf en haar vader voert het uit. Wij geven jullie een kijkje in dit droomhuis!

Voor de mensen die jou niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Yvet van Riek, 31 jaar en ik woon in Assendelft. In het dagelijks leven ben stylist en ontwerper. 

Hoe lang woon je hier al?

Vier jaar geleden heb ik dit huis gekocht. 

Wat is voor jou de fijnste plek in huis? 

De slaapkamer, haha! Ik kom er het minst maar ik vind het wel heel lekker om daar te zitten en vooral te slapen natuurlijk, haha.

En die prachtige achterwand in je slaapkamer, heb jij deze zelf ontworpen en gemaakt?

Ja, ik heb hem helemaal zelf ontworpen en uitgetekend en mijn vader heeft hem vervolgens voor mij gemaakt! Dit waren ook vaak experimenten voor werk, dan kon ik meteen checken hoeveel tijd er in ging zitten en waar we tijdens het proces tegen aan liepen. Vervolgens hebben we dit bij Eigen Huis & Tuin daarna ook een aantal keer toegepast.

Zijn er meer dingen in je huis die je vader voor je heeft gemaakt?

Naast de achterwand in de slaapkamer heeft hij ook het podium waar de buffetkast op staat gemaakt. Ik noem dat “het podium” omdat mijn nichtjes, als ze hier logeren, daar vaak op treden, haha. En mijn vader heeft ook de wand van de TV gemaakt.

Ontwerp je ook interieurs voor particulieren?

Nee eigenlijk niet. Ik werkte natuurlijk voor een baas dus dan kan je eigenlijk geen klussen ernaast aannemen. Maar ik ontwierp natuurlijk wel alles voor de mensen in het programma. 

Wat voor studie heb je dan gedaan? 

Ik heb Hout- en Meubileringscollege gedaan, dat is een interieuropleiding. En daarna heb ik NIMETO gedaan in Utrecht. Een etaleuropleiding waar ik veel over vormgeving heb geleerd, maar ook positie bepalen en kleurverdeling.

.

Is er iets specifieks in huis waar je echt trots op bent?

Eigenlijk alles wel wat mijn vader heeft gemaakt. Dat heeft dan toch een emotionele waarde. 

Waar haal jij je items voornamelijk vandaan? Koop je het allemaal nieuw of zijn er ook tweedehands producten? 

Het verschilt van een Instagramkoop tot iets uit de winkel. Ik heb hier ook best veel familiestukken staan, zoals de stoel en de buffetkast. Deze zijn van mijn tante geweest. Die hebben eerst bij mijn ouders gestaan, toen bij mijn nicht en nu bij mij. Het hele cirkeltje rond, haha! Het gaat echt al een tijdje mee en dat maakt dit huis ook heel persoonlijk. Maar ook veel vondsten of dingen die ik heb gekregen hebben veel waarde. Een goed voorbeeld zijn de bioscoopstoeltjes die heb ik gekregen van mijn oude bazin (vindt ze nooit leuk als ik haar zo noem, haha). Mijn vriendin noemt het altijd ‘de wachtkamer voor mannen naar mijn slaapkamer’ haha! Daarom vind ik het zo leuk als producten in huis een verhaal hebben. 

Neem je ook altijd wat mee uit landen waar je komt?

Eigenlijk van elke vakantie waar ik kom neem ik iets mee!Dit kunnen boeken zijn of posters en uit Bali die schelpenketting en poppetjes. En als ik niks kan vinden neem ik schelpen mee, haha.

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Ik zie bijvoorbeeld heel veel prachtige boeken en stapels tijdschriften.

Veel op Pinterest eigenlijk. Maar ik betrap mezelf er ook op dat ik veel uit horeca gelegenheden haal. Ik heb toch altijd het idee dat horeca tegenwoordig meer voorloopt op interieurs. En ik vind het leuk hoe zij naar praktische indelingen en oplossingen kijken. Maar ook de VOGUE Living vind ik heel erg leuk om inspiratie uit te halen! 

Heb je nog dromen voor dit huis? 

Ik wil mijn badkamer nog aanpakken. Ik wil daar nog een hele mooie gietvloer en op ten duur ook andere tegels tegen de muur. En mijn radiatoren wegwerken. Maar verder ben ik eigenlijk heel tevreden!

En wissel je dan ook nog vaak van indeling? 

Nee, dat doe ik eigenlijk bijna nooit. Ik ben best wel gesteld op stabiliteit. Maar accessoires gaat wel regelmatig heen en weer. Ik merk dan toch als ik het heb verschoven dat ik dan denk, misschien zet ik het toch weer neer zoals het stond. Dat is altijd meteen een reden voor de grote schoonmaak, haha.  

Wat zijn een aantal van je favoriete merken of winkels waar je regelmatig shopt? 

Ik vind Anna + Nina, Sissy-Boy, H&M Home en Loods 5 heel leuk. Mijn beddengoed heb ik altijd van Crisp Sheets. En verder laat ik mij nu heel vaak misleiden door dingetjes op Instagram haha. Maar ik vind het bijvoorbeeld ook heel leuk om naar een Noordermarkt te gaan en deze af te struinen. En bijvoorbeeld de vlooienmarkt in Parijs! Maar dat ligt er ook aan hoe je er heen gaat en hoeveel je mee terug kan nemen haha.

Als laatste voor de lezers, maar ook voor jouw familie en vrienden, wat voor spannends ga je doen?

Ik ga voor het merk D-Bodhi werken in Yogyakarta, Indonesië om daar een styling afdeling op te bouwen in interieuraccessoires. Super spannend maar heel veel zin in! 

Wat ontzettend tof zeg. Wij blijven je op de voet volgen en zijn heel benieuwd naar al je verhalen!

P.S. Wil je meer van Yvet, haar liefde voor interieur en haar nieuwe uitdaging zien? Neem dan een kijkje op haar Instagram voor de fijnste plaatjes!

Liefs,

Martika

(Al het gekozen beeld is gefotografeerd door Marlou Hensen en mag niet zonder toestemming worden gebruikt).

Volg @yvetvanriek op Instagram

Instagram did not return a 200.

Een reactie op “YVET VAN RIEK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.